Ledeni espreso-krem

Odlično osveženje za trenutke odmora.
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
370 kcal po osobi
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
slatka pavlaka, žumanca, zaslađivač, ekstrat vanile, espreso kafa, kakao u prahu
Tip recepta:

Sastojci

- 400 ml slatke pavlake
- 4 žumanca
- zaslađivač
- pola kašičice ekstrakta vanile
- 2 šolje jake, tople espreso kafe
- kakao u prahu i nekoliko zrna kafe za ukrašavanje

Priprema

1. Čvrsto ulupati 300 ml slatke pavlake, pa je ostaviti u frižideru da se ohladi.

2. Preostalu pavlaku zagrejati. U metalnoj ćiniji umutiti zaslađivač, žumanca i ekstrakt vanile. Penasto ulupati žumanca na pari. Postepeno dodavati zagrejanu pavlaku i espreso. Skloniti činiju sa pare, pa umutiti krem. Zatim dodati prethodno ulupanu slatku pavlaku.

3. Pripremljeni krem od kafe rasporediti u 4 šoljice za espreso. Šoljice ostaviti u zamrzivaču 4 sata da se krem dobro ohladi. Neposredno pre serviranja posuti kakao prahom. Sačekati 5 minuta da se kakao rastopi, pa espreso-krem ukrasiti sa nekoliko zrna kafe po želji.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...