Ledene kokos kocke sa jagodama

Osvežava u toplim danima...
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jagode, kokos, jaja, brašno, mleko, šećer, šlag

Sastojci

5 belanaca

5 kašika šećera

2 kašike brašna

1 prašak za pecivo

100 g kokosa

200 ml hladnog mleka za prelivanje kore

Fil 1:

500 g jagoda

200 g šećera

2 pudinga od jagode

250 ml vode

Fil 2:

5 žumanaca i 7 kašika šećera

5 kašika gustina

500 ml mleka i 200 g putera

100 g šećera u prahu

Za dekoraciju: 200 g šlaga umućen sa 300 ml kisele vode

Priprema

Ovako se pravi kora:

Umutiti belanca u čvrst šam, dodati šećer i još mutiti. Potom umešati brašno s praškom za pecivo i kokos, pa sve lepo sjediniti. Dobijenu smesu sipati u papirom za pečenje postavljenu pravougaonu tepsiju i peći koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečenu koru odmah preliti hladnim mlekom i ostaviti da se ohladi.

Fil 1:

Jagode usitniti blenderom, dodati šećer i kuvati. Posebno rastvoriti prašak za puding u vodi, pa sipati u proključalu masu. Mešati dok se ne zgusne, a zatim skloniti s vatre.

Fil 2:

Žumanca umutiti sa šećerom, gustinom i 100 ml mleka, te ukuvati u preostalo proključalo mleko na šporetu. Penasto izmiksati puter sa šećerom u prahu i sastaviti ga sa ohlađenim kremom od žumanaca i mleka.

Finalni postupak:

Šlag ulupati s kiselom vodom. Na koru naneti fil broj 1. i poravnati, premazati filom broj 2. i dekorisati umućenim šlagom.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...