Kuglof sa suvim grožđem i bademom

Ovaj izuzetno ukusan kolač poslužite uz čaj ili kafu.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
brašno, kvasac, puter, bademi, višnjevača, suvo grožđe, jaja, mleko
Tip recepta:

Sastojci

75 g suvog grožđa
2 kašike višnjevače
20 g svežeg kvasca
7 kašika mlakog mleka
250 g brašna
prstohvat soli
70 g šećera
2 jajeta
100 g omekšalog putera
2 kašike badema isečenog na listiće
malo šećera u prahu za posipanje

Priprema

1. Ostavite suvo grožđe u višnjevači preko noći da omekša.

2. Razmrvite kvasac, a zatim polovinu rastopite u mlakom mleku. Prosejte brašno u posudu, pa na sredini napravite udubljenje. Unutra stavite so, šećer, razmućena jaja, puter, mleko s kvascem i preostalo mleko. Dobro zamesite testo. Prekrijte testo kuhinjskom krpom, pa stavite na toplo mesto da se diže oko sat vremena (dok se neudvostruči).

3. Podmažite kalup za kuglof i pospite ga brašnom i listićima badema. Umešajte suvo grožđe u testo, pa ga stavite u kalup. Prekrijte i ostavite da se diže još sat vremena (dok testo ne pređe ivicu kalupa za oko 2 cm).

4. Rernu zagrejte na 190 stepeni, pa pecite kuglof oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...