Kuglof sa cimetom

Zahvaljujući cimetu ovaj kuglof osim odličnog ukusa ima i vrlo interesantan izgled.
Vreme pripreme: 
dugo
Porcije: 
16 parčadi
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
260 kcal po parčetu
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
brašno, kvasac, jaja, šećer, mleko, puter, cimet
Tip recepta:

Sastojci

400 g brašna
1 kesica kvasca
malo soli
3 jaja
200 g šećera
150 g toplog mleka
200 g putera
2 žumanca
3 kašičice cimeta

Priprema

1. Izmesiti testo od brašna, kvasca, malo soli, jaja, 1 kašike šećera i mleka. Ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta, da naraste. Umutiti 175 g maslaca, žumanca i 100 g šećera, pa umešati u testo. Ostaviti da naraste još 30 minuta. Podeliti masu na dva dela.

2. Pomešati cimet i ostatak šećera i dodati u polovinu testa. Kalup za kuglof nauljiti (nije loše posuti ga još prezlama). Razvaljati žuto testo, pa preko njega braon i uvaljati u rolat. Staviti ga u kalup za kuglof
 i ostaviti na toplom mestu da još jednom naraste oko 30 min.
 
3. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Preostali maslac iseckati i poređati preko testa. Peći kuglof oko 50–60 min. Kad se ohladi posuti ga prah šećerom.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...