Krofnice s cimetom

Aromatične i mekane, ove krofnice su savršene za doručak ili večeru.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
1 korisnik je pripremio ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
maslac, brašno, jaje, šećer, oraščić, karanfilić, limunova kora, mleko, cimet
Tip recepta:

Sastojci

80 g maslac
100 g šećera
1 jaje
200 g brašna
1, 5 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice oraščića
prstohvat karanfilića
prstohvat mlevenog đumbira
1 kašičica rendane limunove kore
1 dl mleka

Preliv:

85 g otopljenog maslaca
100 g šećera
1 kašičica cimeta

Priprema

1. Otopite 80 grama maslaca na umerenoj temperaturi dok ne dobije braonkastu nijansu, često mešajući. Sipajte ga u posudu za mešenje i ostavite da se ohladi.

2. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pouljite i pospite brašnom kalup za mafine.

3. Dodajte šećer i jaje ohlađenom maslacu i mutite mikserom dok se ne dobije homogena masa.

4. U posebnu posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, so, karanfilić i limunovu koru. Suve sastojke dodajte umućenoj smesi sa maslacem. polako mešajte dodajući postepeno mleko.

5. Smesu sipajte u kalupe za mafine i pecite dok ne dobiju braon boju, oko 20 -25 minuta.

6. Dok se krofnice peku, otopljeni maslac sipajte u pliću posudu, a u posebnoj pomešajte šećer i cimet.

7. Pečene krofnice najpre umočite u otopljeni maslac, a zatim u mešavinu šećera i cimeta. Posčužite ih dok su još tople.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...