Krofne iz rerne gotove za 15 minuta

Brze i ukusne krofne, po bakinom receptu
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
mleko, brašno, puter, kvasac, šećer u prahu
Tip recepta:

Sastojci

70 g putera

125 ml mleka

125 ml vode

2 jajeta

1 kesica vanil šećera

25 g kvasca svež

55 g putera za premaz krofni

malo soli

550 g brašna

Priprema

1. Kvasac pomešati sa brašnom, vanilinim šećerom. Dodati jaja, vodu, mleko i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo. Testo ostaviti da se udupla.

2. Zatim, testo razviti malo deblje i čašom vaditi krugove.

3. U tepsiju staviti pek papir i premazati ga rastopljenim puterom. Svaku krofnu odozgo namazati puterom i pustiti da u tepsiju nadođu.

4. Nadošle krofne peći na 250 stepeni oko 15 minuta. Vruće krofne premazati rastopljenim puterom (55 g putera rastopiti i premazivati). Gotove krofne posuti kristal šećerom i odozgo staviti malo šećera u prahu. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: mesimozajedno.rs

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...