Krofne

Krofne meke kao duša, ko bi im odoleo. Prazne i posute prah šećerom, punjene dzemom ili cokoladom, sve su slasne.
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
5
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
brašno, kvasac, mleko

Sastojci

1 kg mekog brašna 600 ml mleka 1 kvasac 3 kašike šećera 1 kašičica soli 50 ml ulja 2 žumanca 1 kašičica šećera (za kvasac) ulje za prženje

Priprema

Ugrejati mleko, da ne bude vrelo i usuti kašičicu šećera, 2 kašičice brašna i izdrobiti kvasac. Sve izmešati, pokriti krpicom i ostaviti na toplo da se kvasac digne.
Zatim u činiju za mešenje usuti brašno, žumanca, ulje, šećer i mleko sa dignutim kvascem. Umesiti glatko testo, pokriti i ostaviti da nadodje.
Zatim testo još jednom premesiti i ostaviti još jednom da nadodje. Nakon toga, testo razviti na radnu površinu na prst debljine. Čašom vaditi krofne i pržiti u zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu žutu boju.
Krofne puniti nadevom po želji i posuti prah šećerom.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...