Krem supa od bundeve

Ovo jelo može biti kompletan ručak ako se posluži uz krutone, kockice pečenog hleba, i sezonsku salatu.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
bundeva, krompir, crni luk, beli luk, pavlaka za kuvanje, so, biber
Tip recepta:

Sastojci

oko 500 g bundeve
1 veći krompir
oko 5 dl vode
glavica crnog luka
3 čena belog luka
2 dl pavlake za kuvanje
so, biber

Priprema

1. Operite, oljuštite i očistite bundevu i krompir, pa i jedno i drugo isecite na kockice.

2. Naseckajte crni luk i oljuštite beli luk. Sve stavite da se kuva u malo hladne posoljene vode (tek toliko da pokrije povrće).

3. Kad povrće omekša, propasirajte ga ili usitnite električnom seckalicom, dodajte ostatak vode, pavlaku, so i biber po ukusu i još jednom kratko prokuvajte.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...