Krem od višanja

Spoj slatkog krema od jogurta i kiselkastog osvežavajućeg ukusa aromatičnih višanja.
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
490 kcal po porciji
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
višnje, želatin, limun, jogurt, šećer, rum, pavlaka

Sastojci

500 g višanja
1 kesica želatina u prahu
1 limun
1/2 l jogurta
100 g šećera
4 kašike belog ruma
300 ml slatke pavlake

Priprema

1. Višnje oprati, očistiti od peteljki i koštica. Želatin pripremiti prema uputstvu. Limun dobro oprati i osušiti. Koru istrugati i sok iscediti. U činiji izmešati jogurt, sok i koru od limuna i šećer.

2. Pripremljeno voće sa rumom staviti u blender i ispasirati. Želatin pripremiti prema uputstvu i umešati u krem od jogurta. Čim krem počne da se steže, umešati ulupanu pavlaku.

3. Kremove od jogurta i višanja pustiti da se malo prohlade, pa ih naizmenično sipati u čaše i ostaviti najmanje 60 minuta u frižideru. Desert ukrasiti višnjom.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...