Krem čorba od karfiola

Kremastu okrepljujuću čorbu od karfiola poslužite uz hleb namazan puterom.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
karfiol
Tip recepta:

Sastojci

1 manja glavica karfiola
so
1 kašika putera
4 kašike brašna
2,5 l bistre supe
3 žumanceta
1 kašika hladne vode
biber
3 kašike narendanog gojera ili starog kačkavalja
kriške nasečenog ražanog hleba premazane puterom

Priprema

1. Očistite karfiol, operite i stavite u šerpu. Podlijte vrijućem posoljenom vodom (1 kašika na litar vode) i kuvajte na tihoj vatri pola sata (dok karfiol ne omekša, ali ne previše). Ocedite ga i sačuvajte šoljicu tečnosti. Zatim rastavite karfiol na cvetiće, stavite ih u zagrejanu činiju za supu i držite na toplom mestu.

2. U šerpi od tri litre napravite bledu zapršku od putera i brašna. Podlijte supom i vodom od karfiola, pustite da provri i kuvajte tri minuta mešajući. Razmutite žumanca sa kašikom hladne vode, dodajte ¼ šoljice tople čorbe, sipajte postepeno u šerpu i mešajte dok ne provri. Na kraju dodajte biber i rendani sir. Gotovu čorbu sipajte u činiju  preko karfiola.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...