Kinder pingvin kolač

Neodoljiva poslastica koja se prosto topi u ustima.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, šećer, brašno, čokolada, ulje, slatka pavlaka, margarin, želatin, prašak za pecivo, kako
Tip recepta:

Sastojci

Kora:

3 jaja

3 kašike šećera

3 kašike tople vode

3 kašike brašna

1/2 praška za pecivo

1 kašika kakaa

Beli fil:

500 ml slatke pavlake

1 kesica želatina u prahu

Čokoladni fil:

150 g čokolade (preporučujemo mlečnu).

1/4 margarina

par kapi ulja

100 ml vode

Preliv:

100 g čokolade za kuvanje

50 g margarina

malo ulja

Priprema

1. Umutiti posebno žumanca sa šećerom da budu penasta uz dodatak vode. Zatim dodajte brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Dobro sve izmešajte. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, i sa varjačom pomešati sa smesom od žumanaca. Ovu smesu odmah izliti u pleh obložen pek papirom. Koristite najveći pleh od rerne, jer piškota treba da bude tanka. Peče se na 180 stepeni par minuta. Pečenu piškotu preseči na dva dela po dužini. Tako da se dobiju dve uske piškote.

2. Slatku pavlaku čvrsto umutite i u nju dodajte pripremljen želatin po uputstvu sa kesice. 

3. Istopite čokoladu sa margarinom, vodom i malo ulja. Kuvajte ovu smesu oko 10 minuta da se lepo zgusne. Neprestano mešajte jer lako zagori.

4. Piškotu namažite sa polovinom belog fila, prelite prohlađenim čokoladnim filom. Ovako stavite u frižider da se čokolada stegne. To je gotovo za oko 5 minuta. Zatim na čokoladu ide druga polovina belog fila pa piškota. Odozgo preliti otopljenom čokoladom. Rastopiti je na pari sa margarinom i malo ulja. Ostaviti kolač da se stegne bar 12 sati. 

Izvor: serpica.net

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...