Kako da pripremite najukusniji patišpanj

Za početnice, ali i za iskusne domaćice prikazujemo umeće pravljenja najboljeg patišpanja kao osnove za mnoge poslastice
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, šećer, brašno, prašak za pecivo
Tip recepta:

Sastojci

5 celih jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

1 prašak za pecivo

Priprema

1. Pre nego što se počne sa pripremom sastojaka, potrebno je zagrejati rernu na 200-220 stepeni.

2. Pleh za pečenje patišpanja podmazati sa malo masti ili ulja i posuti brašnom kako se testo ne bi zalepilo. Umesto toga, jednostavnija opcija je staviti foliju ili papir za pečenje.

3. Zatim odvojiti belanca od žumanaca.

4. U posudi mikserom umutiti belanca u čvrst sneg.

5. Kada smesa postane gusta, početi sa dodavanjem jednog po jednog žumanca uz konstantno mućenje.

6. Postepeno dodavati šećer i prašak za pecivo.

7. Kada se sve dobro sjedini, dodati brašno i mešati ga varjačom, ne mikserom.

8. Smesu sipati u pleh i peći u rerni na temperaturi od 180 stepeni.

9. Preporučeno vreme za pečenje je 20-30 min s tim što pri kraju bi trebalo probati čačkalicom da li je biskvit gotov kako ne bi zagoreo. Ako na čačkalici ima testa, potrebno je još peći.

10. Ostaviti kolač par minuta u poluotvorenoj rerni, posuti ga šećerom u prahu i poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: sveznan.com

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...