Kako da napravite Uskršnji venac

Ovaj kolač se svakako treba naći na uskršnjoj trpezi, pripremite ga!
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
brašno, šećer, prašak za pecivo, mleko
Tip recepta:

Sastojci

500g brašna

1 kesica  suvog kvasca

100g šećera

2.5 dcl toplog mleka

50g otopljenog maslaca

1 žumance

Za punjenje:

3 jabuke

rendana korica jednog limuna

100g mlevenih lešnika

8 kašika šećera

1 belance

10 kašika džema od kajsija

Priprema

1. U mleku rastopiti maslac /sve skupa treba biti toplo.

2. Pomešati brašno, kvasac i šećer, dodati jaje i mešavinu mleka i maslaca. Zamijesiti testo i ostaviti ga na toplom, kvasati oko pola sata.

3. Jabuke oguliti i očistiti, zatim 1/2 jabuka narendati na sitno, a ostale iseći na sitnije kocke.

4. Pomešati ih s limunovom koricom, lešnicima i šećerom i dodati lagano umućeno belance.

5. Nadošlo testo podeliti na dva dela, i razvaljati ih na četverougaone dimenzija 45x20 cm

6. Na svaki staviti po polovinu nadeva i zamotati u roladu, a sastav rolade okrenuti prema dole.

7. Rolade zarezati odozgo 2 cm duboko po dužini, saviti oko sebe (kao da cedite veš) pa međusobno u čvrst venac. Staviti venac na lim za pečenje.

8. Pokriti ga folijom, peći oko 20 minuta na 200°C, zatim skinuti foliju pa peći još 20 minuta. Ostaviti još 15 minuta u isključenoj rerni.

9. Premazati ga zagrejanim džemom od kajsija i ukrasiti po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: recepti.hr

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...