Kajsije u šlafroku

Ispod ukusnog testa kriju se slasne kajsije.
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
6
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
brašno, kvasac, so, kajsije, ulje, maraskino
Tip recepta:

Sastojci

20 plovina kajsija iz kompota ili iz zamrzivača
6 kašika šecera u prahu
1 dl maraskina
ulje za prženje

Za testo za pohovanje:

250 g prosejanog brašna
10 g kvasca
2 dl mlake vode
3 g soli
2 kašike ulja

Priprema

1. Kajsije stavite na tanjir i pospite sa tri kašike šećera, prelijte likerom i ostavite da odstoje nekoliko sati na hladnom mestu (u frižideru).

2. Napravite testo za pohovanje: u dublju posudu staviti brašno, pa dodajte kvasac rastopljen u malo mlake vode, so i preostalu vodu i mutite varjačom sve dok ne dobijete glatko, ujednačeno testo malo gušce nego za palačinke. Na kraju umešajte ulje i ostavite da odstoji dva sata.

3. U testo umačite oceđene polovine kajsija i pržite u većoj količini dobro zagrejanog ulja.

4. Pržene kajsije poređajte u vatrostalnu činiju i pospite preostalim šećerom. Ostavite u dobro zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok se šećer ne zapeče. Poslužite poslasticu dok je topla.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...