Jeftino i brzo: Češki kolač Juliška koji morate probati

Neodoljiv starinski kolač koji vole sve generacije.
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
kakao, jaja, beli šećer, orasi, belo brašno, margarin, čokolada
Tip recepta:

Sastojci

Za koru:

6 jaja

200 g šećera

4 kašika kakaoa

5 kašika mlevenih oraha

2 kašike brašna

Za fil:

Preostali preliv za koru (mleko + šećer)

150 g mlevenih oraha

125 g margarina

rendana čokolada

Priprema

1. Umutite belanca, pa dodajte šećer postepeno muteći. Zatim u smesu dodajte žumance i mutite još malo. Nakon toga smesi dodajte kakao, orahe i brašno i mutite dok se sve ne sjedini.

2. Koru pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

3. Za preliv za koru prokuvajte 150 g šećera u 200 ml mleka.

4. Kada koru izvadite iz rerne onako vrelu prelijte sa polovinom ovog vrelog preliva i ostavite da se ohladi.

5. U vreo preliv dodajte orahe pa ostavite da se fil ohladi. Dodajte mu umućen margarin i sve to namažite na ohlađenu koru. Preko fila narendajte crnu čokoladu i poslužite.

Izvor: Stil

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...