Ječmena čorba sa tikvicom i žalfijom

Žalfija i ren ovoj zdravoj i osvežavajućoj čorbi daće posebnu aromu.
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
490 kcal
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
šargarepa, celer, ječam, suvi paradajz, tikvica
Tip recepta:

Sastojci

2 šargarepe
2 stabljike celera
100 g luka
60 g suvi paradajza iz ulja
180 g ječma
8 kašika maslinovog ulja
1,1 l bujona
1 srednje velika tikvica
2 kašike jabukovog sirćeta
kašičica osušene žalfije
narendani ren (nije obavezan)
so, biber

Priprema

1. Povrće nasecite na kocke, a ječam kuvajte u slanoj kipućoj vodi 35 minuta pa je ocedite tako da ostavite oko 1 dl vode
od kuvanja.

2. U loncu zagrejte 3 kašike ulja i prodinstajte luk i paradajz. Dodajte ječam, podlijte bujonom i vodom od kuvanja ječma pa kuvajte bez poklopca oko 25 minuta.

3. Čorbu posolite i pobiberite. Deset minuta pre kraja dodajte šargarepu i celer. Tikvicu tanko narendajte u čorbu neposredno pre posluživanja.

4. Izmešajte sirće, ulje i žalfiju sa malo soli i bibera. Čorbu poprskajte pripremljenim sosom i po želji dodajte malo sveže
rendanog rena.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...