Jaja Benedikt

Gurmanski obrok od jaja, slanine, sosa i peciva.
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, slanina, sirće, puter, vorčester sos, so, biber

Sastojci

8 jaja + 4 žumanceta
4 kašičice soka od limuna
8 režnjeva slanine
4 zemičke, prepolovljene
malo Vorčester sosa
prstohvat bibera
prstohvat soli
kašičica sirćeta
kašika vode
200 g putera + 2 kašike

Priprema

1. Naravite sos holandez - na pari istopite žumanca, sok od limuna, biber, Vorčester sos i kašiku vode. Sve promešajte i dodajte dve kašike putera. Ako sos počne da se zgušnjava, dodajte još vode. Mešajte dok se puter ne istopi i dodajte so.

2. Napunite šerpu vodom i zagrejte je dok ne počne da struji, a zatim dodajte sirće. Polako razbijte jaja i stavite u vrelu vodu. Jaja bi trebalo da se poširaju oko 1,5 do 3 minuta. Izvadite jaja iz vode pomoću kašike sa rupicama i stavite ih na topao tanjir. Pogledajte i Kako poširati jaja.

3. Dok se jaja poširaju, ispržite slaninu i zagrejte pogačice.

4. Na zagrejane polovine pogačica namažite puter, pa stavite preko slaninu i poširana jaja. Prelijte pripremljenim sosom i dekorišite po želji.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...