Jagnjeće pljeskavice

Brzo, jednostavno i ukusno...
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jagnjetina, crni luk, jaja, puter
Tip recepta:

Sastojci

1 crni luk
1 čen belog luka
po 1/2 kašičice majčine dušice, majorana i bibera
so
6 parčadi ražanog tost hleba
1/2 veze peršuna
350 g jagnjećeg mlevenog mesa
1 kašičica aleve paprike
3 žumanca
2 kašike putera

Priprema

1. Iseckati crni i beli luk, pa pomešati s majčinom dušicom, majoranom i biberom. Tost hleb natopiti vodom i ocediti. Iseckati peršun i izmešati s lukom i hlebom. Jagnjetini dodati alevu papriku, pa umešati u smesu, zajedno sa žumancima. Napraviti 8 pljeskavica i ispržiti ih na maslacu na gril tiganju.

2.  Uz pljeskavice poslužiti klice i kolutove svežeg crnog luka ili neku drugu salatu po želji.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...