Jabuke punjene orasima

Ova poslastica vratiće vas u detinjstvo
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
6
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
735 kcal po osobi
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jabuke, orasi, marcipan, suvo grožđe, pšenično brašno, med, šećer
Tip recepta:

Sastojci

- 6 kiselih jabuka
- sok jednog limuna
- 100 g sirovog marcipana
- 50 g suvog grožđa mariniranog u rumu
- 350 g maslaca
- 100 ml belog vina
- 200 ml soka od jabuka
- 100 g meda
- 200 g pšeničnog brašna
- 150 g šećera
- 100 g mlevenih oraha

Priprema

1. Jabuke oprati i izdubiti deo sa košticama. Odseći „poklopac„ sa jabuka, pa ih poprskati limunovim sokom. Iseći marcipan, pa ga zamesiti sa suvim grožđem i masom napuniti jabuke. Rastopiti 200 g maslaca, pa ga pomešati sa vinom, sokom i medom, staviti u pekač i poređati jabuke.

2. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Prosejati brašno na radni sto, pa sipati šećer i mlevene orahe. Dodati preostali maslac, pa rukama sjedini sve sastojke, tako da nastane kompaktna masa. Jabuke napuniti masom sa orasima i peći u rerni 30 minuta.

3. Izvaditi pečene jabuke iz rerne i dekorativno ih servirati na plitke desertne tanjire. Po želji ukrasiti listićima matičnjaka i odmah servirati.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...