IZ SRPSKE TRADICIJE: Beogradska torta

Uživajte u srpskom specijalitetu koji očarava ukusom
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, bademi, šećer, brašno, vanila
Tip recepta:

Sastojci

Za koru:

6 žumanaca

180 g šećera

125 g badema

8 belanaca

70 g brašna

Za fil:

10 žumanaca

210 g šećera

50 g brašna

šipka vanile

500 ml mleka

230 g maslaca

Priprema

1. Umutiti žumanaca sa šećerom, pa dodati obaren, oljušten i samleven badem, a zatim i sneg od belanaca umućen sa brašnom. Kalup prethodno podmazati maslacem, posuti brašnom, sipati u njega testo i ispeći koru.

2. Pripremite fil: žumanaca dobro izmešajte sa šećerom i brašnom, pa dodati vanilu. Sve izmešati i po malo ulivati mleko. Kuvati krem na šporetu i to na srednjoj vatri, neprestano mešajući.

3. Kad se zgusne, skinuti sa šporeta i mešati dok se ne ohladi. U tako ohlađen krem umešati maslac. Ispečenu koru iseći na tri dela i filovati je ovim kremom.

4. Okolo i odozgo namazati tortu istim kremom, pa je posuti uzduž isečenim bademima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stil.kurir.rs

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...