Italijanski preliv za salatu

Podarite salati, ali i mesu jedinstven ukus uz pomoć slasnog preliva.
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
ulje, vinsko sirće, beli luk, vlašac, paprika, senf, med, so, origano, majoran, čili pahuljice, biber
Tip recepta:

Sastojci

250 ml suncokretovog ulja
60 ml vinskog sirća + 2 kašike
1 veći čen gnječenog belog luka
2 kašike seckanog vlašca
2 kašike seckane crvene paprike
2 kašičice senfa
1 kašičica meda
1 kašičica soli
prstohvat origana
prstohvat majorana
prstohvat čili pahuljica
biber

Priprema

1. Sve sastojke stavite u jednu teglu sa dobrim poklopcem. Zatvorite i mućkajte sve dok se sve lepo ne izmeša i sjedini. Ako vam je lakše, možete sastaviti sastojke u činiji i umutiti mikserom.

2. Da biste proverili da li je preliv dobro začinjen, isprobajte ga uz pomoć lista zelene salate, pa prilagodite začine. Preliv možete držati u frižideru nekoliko nedelja.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...