Idealan letnji obrok: Pita sa tikvicama, patlidžanom i paradajzom

Ovu laganu pitu možete spremiti lako, a ukusi sezonskog povrća potpuno će vas osvojiti.
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
čeri paradajz, paradajz, patlidžan, crni luk, biber, maslac, so, belo brašno

Sastojci

1 patlidžan

1 tikvica

1 crni luk

4 čeri paradajza

3 čena belog luka

2 paradajza

1 crvena paprika

1 vezica bosiljka

So

Mleveni biber

Maslinovo ulje

Za testo:

1 dl vode

150 g belog pšeničnog brašna

100 g integralnog brašna

170 g slanog maslaca

Priprema

1. Pomešajte brašno sa soli, viljuškom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, lepljivu smesu. Zamotajte je u providnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali testo. Ostavite 30 min u frižideru.

2. Povrće (osim čeri paradajza) isecite na tanke kolutove.

3. Testo razvijte između dva komada papira za pečenje na debljinu od 1 cm, gornji papir pažljivo uklonite, dno na par mesta izbockajte viljuškom pa na testo rasporedite povrće tako da ostavite 3 cm na rubovima prazno. Rubove preklopite prema povrću.

4. Povrće posolite, popaprite i posipajte maslinovim uljem.

5. Pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.

Izvor: Gastro.hr

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...