Hrskav hleb s belim lukom

Ispecite kriške hleba s dodatkom belog luka i začina.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
hleb, beli luk, puter, so, biber, peršun, bosiljak, maslinovo ulje

Sastojci

glavica belog luka

vekna hleba

maslinovo ulje

so i biber po ukusu

100 g putera

kašičica izrendane limunove kore

kašika iseckanog bosiljka

kašika iseckanog peršuna

Priprema

1. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Odstranite vrhove glavice belog luka tako da se vidi vrh svakog čena. Luk stavite u aluminijumsku foliju, poprskajte maslinovim uljem i posolite i pobiberite. Umotajte u foliju i pecite u rerni oko 20 minuta. Sačekajte da se ohladi, pa očistite čenove.

2. U posudu stavite omekšali puter, oljuštene pečene čenove belog luka, limunovu koru i začine. Posolite i pobiberite po želji i sve promešajte.

3. Isecite hleb na kriške i nanesite na obe strane mešavinu s lukom i puterom. Kriške umotajte u aluminijumsku foliju i pecite oko 15 minuta.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...