Gulaš sa paradajzom

Pikantna kombinacija mesa, paradajza i začina.
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
meso, paradajz, so, biber, supa od povrća, cimet, kari, ulje
Tip recepta:

Sastojci

300 g goveđeg mesa
300 g svinjskog mesa
6 kašika ulja
biber
aleva paprika
250 ml supe od povrća
so
250 g žutog paradajza (zamena crveni)
250 g crvenog paradajza
1/2 kašičice cimeta
kašičica karija

Priprema

1. Goveđe i svinjsko meso dobro oprati, pa ga zatim osušiti salvetom. Oštrim nož≠em iseći komade mesa na krupnije kockice. U većoj šerpi zagrejati ulje, dodati meso i dobro ga ispržiti na vatri srednje jačine. Zbog eventualnog prskanja ulja, šerpu treba poklopiti. Meso začiniti biberom i alevom paprikom i još malo propržiti. Na kraju naliti supom od povrća, posoliti i ostaviti da se sve kuva oko 30 minuta.

2. U međuvremenu oprati žuti i crveni paradajz, pa ga iseći na kriške srednje veličine. Pred kraj kuvanja mesu dodati kriške paradajza. Sve začiniti cimetom i karijem. Gulaš ostaviti da krčka još 10 minuta. Zatim još jednom dodati biber, so i alevu papriku. Gulaš se može služiti u činijama ili dubokim tanjirima. Jelo se može služiti sa obarenim makaronama.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...