Griote sa pistaćima

Iako zahtevaju malo više truda i vremena, njihov izgled i ukus prava su nagrada za zalaganje.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
čokolada, višnje, rum, pistaći
Tip recepta:

Sastojci

200 g crne čokolade
2-3 velike ulja
½ tegle višanja
1 kašika ruma
1 kašika šećera
prstohvat limontusa
1 kašika gustina
50 g seckanih pistaća

Priprema

1. Istopiti čokoladu i dodati ulje.
 
2. Četkicu umočiti u čokoladu pa premazati papirne korpice. Staviti u frižider na desetak minuta da se stegne. Postupak ponoviti još dva puta.
 
3. Za to vreme ocediti višnje. U sok od višanja dodati rum, šećer i limontus, pa staviti da se greje. Razmutiti gustin u malo vode, dodati soku i kuvati. Kad je gotovo dodati višnje i ostaviti da se ohladi.
 
4. Malom kašičicom zahvatati fil (trudeći se da u svakoj bude po jedna višnja) i stavljati u svaku korpicu sa čokoladom. Naliti preostalu čokoladu u svaku korpicu i posuti pistaćima. Ostaviti da se hladi preko noći u frižideru.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...