Goveđi gulaš sa crnim vinom

Uz ovaj ukusni goveđi gulaš kao prilog se mogu poslužiti krompir pire ili kuvani krompir i kiseli krastavci.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
govedina, crni luk, beli luk, lovorov list, ulje, mlevena paprika, crno vino, biber
Tip recepta:

Sastojci

700 g mlade govedine
5 glavica luka
3 čena belog luka
lovorov list
ulje
4 kašičice mlevene crvene paprike
2 dl crnog vina
so, biber

Priprema

1. Govedinu operite, isecite na kockice i ostavite 10 minuta u hladnoj vodi.

2. Za to vreme očistite luk i isecite ga na tanke kolutiće, očistite i beli luk i usitnite ga, pa sve zajedno propržite na malo ulja dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

3. Izvadite meso iz vode, ocedite i dodajte dinstanom luku, promešajte, dolijte vode toliko da prekrije meso pa lagano kuvajte dok meso ne omekša. Dodajte vode po potrebi jer meso mora da bude u vodi, a kad omekša dodajte lovor, posolite, pobiberite, dodajte papriku koju ste pre toga propržili na malo ulja kako biste dobili zapršku.

4. Sve promešajte i dodajte vino, a kad gulaš postane malo gušći jelo je gotovo. 

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...