Glazirani pileći batak sa hrskavim povrćem, pivom i rižotom

Sočna piletina sa hrskavim povrćem je idealna kombinacija za vaš ručak.
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
bataci, tikvica, šampinjoni, crvena paprika, šargarepa, pivo
Tip recepta:

Sastojci

4 pileća bataka

2 crvene paprike

4 veća šampinjona

1 tikvica

Staropramen pivo

100g pirinča

mladi luk

patlidžan

kari

1 čen belog luka

so, biber

maslinovo ulje

Priprema

1. Zagrejte dobro u tiganju puter i maslinovo ulje kako biste glazirali batake. Batake prethodno otkoštajte i marinirajte u Staropramen pivu.

2. U drugi tiganj ubacite pirinač sa malo vode, dodajte kari, i malo soli i bibera. Ostavite da se krčka. 

3. Kada batak počne da dobija glazuru u tiganj ubacite prethodno naseckano povrće (tikvice, šampinjone, mladi luk, crvenu papriku, patlidžan, svež karfiol) i čen belog luka. Pržite još 10ak minuta.

4. U rižoto dodajte parče putera da se sve lepo poveže.

5. Na kraju u tiganj sa batacima i povrćem dodajte malo soja sosa i Staropramen pivo i propržite još par minuta. 

6. Servirajte i uživajte.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...