Fašir sa jajetom

Fašir je veknica od mesa ce celim kuvanim jajetom u sredini. Veoma ukusno i dekorativno jelo, pogodno za razne svečane trpeze.
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
meso, jaja
Tip recepta:

Sastojci

500 g mlevenog mesa 1 glavica crnog luka 2 češnja belog luka 3 kriške suvog hleba 5 jaja peršunov list vegeta, mleveni crni biber, so malo ulja 3 kašike brašna

Priprema

Očistiti i sitno iseckati crni i beli luk. Kriške hleba povvasiti u mlakoj vodi i dobro iscediti. U činiju za mešanje staviti sitno seckani luk, mleveno meso, sitno seckan peršunov list, jedno sveže jaje, nakvašeni hleb, malo ulja, brašno i začine po ukusu. Smesu dobro izmesiti da se svi sastojci pomešaju.
Skuvati 4 sveža jaja i oljuštiti.
U tepsijicu staviti papir za pečenje, na papir staviti pola smese mesa, na meso staviti jedno do drugog kuvana jaja i pokriti ih ostatkom mesa. Formirati veknicu i peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok meso ne bude lepo pečeno.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...