Fantastičan kiseli kupus sa suvim rebrima

Probajte najbolji recept za kiseli kupus sa suvim mesom
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
liseli kupus, svinjsko meso, rebra, slanina, cerni luk
Tip recepta:

Sastojci

3 glavice kiselog kupusa

500g svežeg svinjskog mesa

200g suvih svinjskih rebara

100g suve slanine

4 glavice crnog luka

2dl ulja

6 zrna bibera

3 lista lovora

2 crvene paprike

aleva paprika

so

Priprema

1. Sveže svinjsko meso od rebara, suva rebra i suvu slaninu iseći na parčad. Crni luk očistiti i sitno iseckati. Tri manje glavice kiselog kupusa oprati, iseći preko korena na osmine i koren odstraniti.

2. U veći lonac na dno staviti polovinu isečene suve slanine, preko nje jednu isečenu manju glavicu kiselog kupusa, preko kupusa drugi deo suve slanine, po jednu polovinu svežeg mesa, suvih rebara i crnog luka, 2 lista lorbera, 3 zrna bibera i jednu celu crvenu papriku. Slaganje ponoviti istim redom, završiti kupusom, odozgo posuti alevom panrikom i preliti uljem. Naliti hladnom vodom da ogrezne, poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi 3-4 časa. Jelo probati i po potrebi posoliti. Gotov kuius ne treba da ima mnogo safta.

3. Po želji, sa ostalim začinima, mogu se staviti suve ljute crvene paprike.

4. Uz kupus služiti proju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: recepti.com

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...