Ćuretina u sosu od limuna

Nikad brže i jednostavnije do kompletnog i izuzetno ukusnog obroka.
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
360 kcal po porciji
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
ćuretina, limun, brokoli, pirinač, paprika
Tip recepta:

Sastojci

125 g pirinča
1 srednje velika glavica luka
4 ćureće šnicle (od 150 g)
1 kašika ulja
sok od 1 limuna
po 1 crvena, žuta i zelena paprika
1/2 kašike gustina
so, biber

Priprema

1. Pirinač kuvajte u slanoj kipućoj vodi 20 minuta. Luk oljuštite i isecite na kriške, papriku na trake a brokoli kuvajte u kipućoj supi oko 6 minuta.

2. Svaku šniclu iseckajte na komadiće i pržite na ulju 2-3 minuta. Posolite i pobiberite, dodajte luk i papriku kratko pržite sve zajedno.

3. Brokoli ocedite tako da tečnost od kuvanja sačuvate. Meso izvadite iz tiganja. U prženi luk i papriku umešajte sok od limuna i 150 ml supe od brokolija, ostavite da se kuva 2-3 minuta, po ukusu posolite i pobiberite. Zgusnite sos razmućenim gustinom, vratite meso i poslužite s kuvanim pirinčem.

NAPOMENA: Umesto ćuretine na ovaj način možete da pripremite i piletinu.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...