Ćureće šnicle sa sosom od peršuna

Kremasti sos sa peršunom daje posebnu sočnost mesu.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
ćuretina, pavlaka, ulje, maslac, peršun, brašno, sok od limuna
Tip recepta:

Sastojci

800 g ćurećeg belog mesa
1/2 dl ulja
50 g maslaca
2 dl kisele pavlake
kašika brašna
2 veze peršuna
nekoliko kapi soka od limuna
so

Priprema

1. Meso operite i isecite na tanke šnicle. Izlupajte tučkom za meso i posolite. Na dobro zagrejanom ulju pržite šnicle.

2. U tiganju s rastopljenim maslacem ispržite sitno seckan peršun. Dodajte malo vode, limun, i posolite. U sud s pavlakom dodajte brašno. Promešajte da se sastojci sjedine, pa dodajte u tiganj. Kuvajte dok sos ne dobije potrebnu gustinu. Pred serviranje, sos poprskajte iseckanim peršunom. Sosom od peršuna prelijte šnicle na ovalu.

 

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...