Čupava lenja pita-posna

Ukusan posni kolač
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
12
Težina pripreme: 
srednje
Rating: 5
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
margarin, ulje, šećer, brašno, jabuke, orah
Tip recepta:

Sastojci

1,5 dl ulja 1 margarin 0, 5 dl kisele vode 200 grama šećera 1 prašak za pecivo 2 kesice pudinga od vanile 600 grama brašna za fil 1 kilogram nakiselih jabuka 150 grama oraha šećer u prahu sa vanilin šećerom za posipanje

Priprema

Umutiti margarin, ulje i šećer. Mutiti dok se šećer rastopi, dodati kiselu vodu i nastaviti mućenje dok masa ne izgleda glatko ujednačena.
Prosejati brašno sa pudingom i praškom za pecivo, prethodnom masom zamesiti testo.
Podeliti testo na dva dela. Od jednog dela razviti koru i staviti je u podmazan veći pleh od el.šporeta.
.
Drugi deo zavijte u plastičnu foliju i ostavite u zamrzivač.
Operite, očistite i izrendajte jabuke na krupnije rende, dodajte 100 grama mlevenih i 50 grama seckanih oraha. Sve lepo izmešajte..
Rasporedite fil od oraha i jabuka, preko jabuka narendajte testo koje se ohladlo u zamrzivaču.
Zagrejte rernu i stavite da se peče pita bar tridesetak minuta na 180 stepeni
Pečenu pitu izvadite iz rerne prkrijte platnenom salvetom i ostavite da se ohladi. Secite ohladjenu pito u kocke ili štangle, po vašoj želji. Pospite šećerom u prahu

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...