Ćuftice od kiselog kupusa i mlevenog mesa

Uz ove pikantne ćuftice poslužite krompir pire i uživajte u pravom gurmanluku.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
kiseli kupus, crni luk, mešano mleveno meso, prezle, jaja, krem sir

Sastojci

450 g mlevenog mesa (najbolje mešanog)

1 crni luk, srednje veličine

450 g kiselog kupusa, dobro oceđenog

220 g krem sira

2 šolje začinjenih prezli

1 jaje

Priprema

1. Na ulju propržite iseckan crni luk i mleveno meso dok meso ne bude lepo isprženo (oko 10 minuta). Prženo meso procedite i odložite sa strane. 

2. Mesu dodajte sitno iseckan i proceđen kiseli kupus i krem sir. Sve dobro promešajte. Pokrijte smesu i držite u frižideru oko 2 sata.

3. U maloj posudi umutite jaja, a u drugu posudu stavite prezle začinjene po želji. 

4. Od smese s kupusom i mlevenim mesom oblikujte ćufte, pa ih uvaljajte u jaja, pa u prezle i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje.

5. Pecite ćufte u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C oko 15 minuta, dok lepo ne porumene.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...