Čokoladna vekna

Neodoljiv ukus kraljice poslastica u svakom zalogaju kolača.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
brašno, jaja, šećer, puter, bademi, prašak za pecivo, mleko, kakao prah
Tip recepta:

Sastojci

175 g omekšalog putera
175 g šećera
3 jajeta
140 g brašna
1,5 kašičica praška za pecivo
85 g mlevenog badema
100 ml mleka
4 kašike kakao praha
50 g iseckane čokolade
malo bele i crne čokolade za dekoraciju

Priprema

1. Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pleh za pečenje vekni obložite papirom za pečenje.

2. Umutite šećer i puter, pa dodajte jaja, brašno, mlevene bademe, prašak za pecivo, mleko i kakao. Kada dobijete homogenu masu, dodajte komadiće čokolade pa sve promešajte.

3. Sipajte smesu u pleh i pecite oko 50 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen.

4. Kada se kolač ispeče, ostavite ga da se ohladi u plehu, pa zatim izručite na tacnu.

5. U mikrotalasnoj rerni ili na blagoj vatri otopite čokoladu za dekoraciju i prelijte preko kolača. Pogledajte Kako da otopite čokoladu

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...