Čokoladna torta sa jagodama

Jagode se odlično slažu sa čokoladom i daju torti osvežavajući ukus...
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
16 parčadi
Težina pripreme: 
srednje
Kalorije: 
310 kcal po parčetu
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, kakao, jagode, slatka pavlaka, čokolada
Tip recepta:

Sastojci

6 jaja
180 g šećera
3 kesice vanilin šećera
80 g brašna
40 g kakaoa
60 g gustina
400 g jagoda
500 ml slatke pavlake
3 kesice učvršćivača za šlag
500 g čokolade za kuvanje

Priprema

1. Zagrejati rernu na 175 stepeni. Razdvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti uz dodatak 90 g šećera. Žumanca umutiti sa preostalim šećerom i 1 kesicom vanilin šećera. Žumancima dodati sneg od belanaca, brašno, kakao i gustin, pa sve izmešati kašikom (ne mutiti kako masa ne bi splasla!).

2. Sipati testo u okvir za kolač e (ø 26 cm) obložen peki papirom. Peći 30–35 minuta. Izvaditi pečeni biskvit iz okvira kad se prohladi i ostaviti ga na rešetki za kolače da se hladi najmanje 2 sata.

3. Oprati jagode i sačuvati nekoliko za ukrašavanje. Ostatak iseckati. Umutiti pavlaku sa učvršćivačem za šlag i preostalim vanilin šećerom. Čokoladu grubo izlomiti i istopiti na pari.

4. Preseći biskvit popreko na tri kore. Donju koru premazati sa malo čokolade i namazati polovinu krema. Poređati pola količine iseckanih jagoda i poklopiti srednjom korom. Ponoviti postupak i poklopiti trećom korom. Premazati preostalom čokoladom i ukrasiti jagodama. Staviti tortu u frižider na 2 sata pre služenja.

Komentari

Prelepa zaista, čim stignu jagode pravim... hvala

Dodaj novi komentar

Komentari

Prelepa zaista, čim stignu jagode pravim... hvala

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...