Bistra pileća supa sa knedlama

Ukusna supa koja će vas okrepiti i zasititi.
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
170 kcal po osobi
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
ovčiji sir, beli luk, maslinovo ulje, brašno, jaje, pičeća supa, peršun
Tip recepta:

Sastojci

- 150 g ovčijeg sira
- čen belog luka
- 2 kašičice maslinovog ulja
- kašika iseckane paprike
- kašika seckanog peršuna
- 30 g brašna
- 40 g parmezana
- jaje
- so, biber
- šargarepa
- malo graška
- 500 ml pileće supe
- kesica šafrana
- nekoliko grančica peršuna

Priprema

1. Ovčiji sir staviti u jednu posudu. Oljuštiti čen belog luka i sitno ga iseći. Zagrejati maslinovo ulje, pa na njemu izdinstati beli luk. Ostaviti da se malo ohladi, a zatim dodati siru. Sitno iseckanu papriku pomešati sa seckanim peršunom, braš nom, parmezanom i jajetom, a zatim začiniti solju i biberom.

2. Skuvati slanu vodu. Sa 2 kašičice praviti male knedle od mase sa sirom. Knedle staviti u slanu vodu da se skuvaju, kuvati ih 6-8 minuta. Knedle izvaditi iz vode pomoću velike kašike sa rupicama. Ostaviti ih da se ocede.

3. Šargarepu oprati, očistiti i iseckati. Supu zagrejati sa šafranom u jednoj šerpi. Dodati malo graška i kuvati par minuta.

4. Oprati peršun i prosušiti ga trešenjem, iščupkati listiće. Knedle od sira rasporediti po tanjirima, a zatim ih preliti vrelom supom. Servirati sa peršunom.

Savet:

Uz ovako pripremljenu supu može se jesti baget ili beli domaći hleb.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...