Biftek u Holandez sosu

Sočno meso uz lagani kremasti sos odlična je kombinacija sa povrćem barenim na pari.
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
780 kcal po porciji
Rating: 5
1 korisnik je pripremio ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
juneće meso, puter, boranija, paprika, žumanca, belo vino, muskatni oraščić
Tip recepta:

Sastojci

4 juneća bifteka (po 170 g)
200 g putera
500 g boranije
1 crvena paprika
4 žumanca
125 ml belog vina
sok od 1 limuna
so, biber
rendani muskatni oračić

Priprema

1. Obariti boraniju na pari (ukoliko nemate aparat obarite je u slanoj vodi 15 minuta)

2. Za Holandez sos istopiti  maslac i pustiti ga da se prohladi. U metalnu činiju za mućenje razbiti jaja, dodati belo vino i sok od limuna, pa mutiti na pari. Skinuti sa pare i umešati, kap po kap, prohlađeni rastopljeni maslac. Posoliti i pobiberiti.

3. Pržiti na gril tiganju biftek sa svake strane po 4 minuta. Izvaditi meso, posoliti ga i pobiberiti. Papriku iseći na tanke prutiće i kratko izgrilovati. Servirati meso uz boraniju, koja je prethodno proceđena i začinjena muskatnim oraščićem. Sve preliti holandeze sosom i servirati ukrašeno grančicom svežeg začinskog bilja, paprikom i prženim susamom. Kao piće poslužiti belo vino koje je korišćeno za sos.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...