Bakina kuhinja- sekelji gulaš

Sekelji gula, Madjarski gulaš ili Segedinski gulaš zovu ga svakako a baka ga je napravila na svoj način i svakako je dobar... ma ne dobar odličan! Probajte i uverite se!
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
5
Težina pripreme: 
srednje
Kalorije: 
200
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
meso, kupus kiseo, belo vino suva slanina, maslac
Tip recepta:

Sastojci

700 gr kiselog kupusa ribanca 1 dobra kašika pavlake kisele 100 ml beloga vina maslaca 1 dobra kašika 3 glavice crnoga lika na rezance sečena 200 ml bistre supe ljuta tucana paprika 1 k.k. slatke paprike 1 k.k. lovorov list ml.biber 1 k.k. belog luka ili 4 čena 1/2 kg svinjskog mesa (može teletina junetina) baka dodala seckano suvo meso i slaninicu (nije obavezno)

Priprema

Na maslacu ispržiti crni luk pa dodati suhomesnato ako imate (nije obaveza bakina varijanta) pa zatim meso na kosckice sipati malo vina i prodinstati, zatim dodati papriku, biber i seckan kupus sve izmešati i dinstati dodavajući vino a posle supu oko sat vremena.
Kad meso bude mekano dodati beli luk i na kraju pavlaku. Skloniti sa šporeta. Služiti uz krompir pire.. Prijatno!
Video recepta: https://www.youtube.com/watch?v=NkQlUJcAKrg

Komentari

Probaću na ovaj način sigurno, dopada mi se baš

Dodaj novi komentar

Komentari

Probaću na ovaj način sigurno, dopada mi se baš

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...