Bakina kuhinja - kuglof od kajsija

Dok treje sezona kajsija iskoristite ih da što više napravite nešto od tog divnog voća..ovoga puta baka pravi jedan sjajan kuglof
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
8
Težina pripreme: 
srednje
Kalorije: 
200
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
brašno, griz, kajsija, dže, jogurt mleko

Sastojci

Potrebno je: 200 ml jogurta 100 ml mleka 30 gr kvasca korica limuna 50 ml. ulja 3 jaja 1 kašika šećera so.. džem od kajsija 2 kašike griza ako je džem redji 700 gr kajsija kalup kuglofa brašna 700-800 gr tip 500 meko

Priprema

Kvasac potopiti u mlako mleko pa dodati šećer jogurt koricu limuna i dva jaja, sve dobro izmućkati žicom a zatim dodati brašno so i ostatak brašna da se umesi srednje tvrdo glatko testo. Pokrioti ga i ostaviti da odmori 30 min.
Podeliti na tri dela Prvi deo razviti u pravougaonik namazati džemom od kajsija u koji ste dodali malo griza. Urolovati i staviti na dno kalupa kuglofa koji se podmazali uljem. Okolo kuglafa po testu rasporediti kajsije. Drugi deo takodje namazati džemom uviti staviti preko kajsija Treći takodje namazati uviti i njega staviti odozgo,
Meni je kalup mali pa su mi stale dve loptice razvijene ..treću sam spakovala u kesicu u frižider pa će ujutru biti vruće memike , Odozgo možete takodje rasporediti kajsije. Namazati žumancetom pa kad malo naraste peći na 180 stepeni C 45 min. U toku pečenja pokriti folijom da odozgo ne pregori. Seći kad se kolač ohladi..
Video recepta: https://www.youtube.com/watch?v=Jxuc2BgPuOo

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...