Bakin kolač mekan kao duša

Izaberite preliv ili namaz po želji i uživajte u neodoljivom uusu mekanog bakinog kolača.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
brašno, jaja, šećer, ulje, prašak za pecivo, mleko, vanilin šećer
Tip recepta:

Priprema

1.  Napomene:  Čaša je od 2dl, ukoliko želite malo drugačije vafle, jednu čašu brašna zamenite krupno mlevenim pečenim lešnikom, ukus je savršen. Po želji u smesu dodajte seckanu čokoladu ili neko suvo voće. 

2. Pekač za bakin kolač (vafle) uključiti da se zagreje. 

3. Pomešati suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer.

4. Zatim dodati jaja, ulje i mleko, pa sve dobro izmešati da se dobije fina smesa.  

5. Blago pouljiti pekač za vafle (tako svaki put kad se stavlja nova količina smese) i kutlačom izliti smesu na sredinu pekača, sačekati 10 sekundi, poklopiti i peći 2 do 3 minuta. Tako ponavljati dok se ne potroši smesa.

6. Služiti same ili uz čokoladni krem, džem, pekmez, voće...

Izvor: Nezavisne

Komentari

Zanimljiv recept, jednostavan i nezahtevan. Možda bih samo dodala malo više ulja da se testo ne lepi za aparat za bakin kolač, ali osim toga svakako preporučujem.

Dodaj novi komentar

Komentari

Zanimljiv recept, jednostavan i nezahtevan. Možda bih samo dodala malo više ulja da se testo ne lepi za aparat za bakin kolač, ali osim toga svakako preporučujem.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...