Bageti

Hleb na francuski način...
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Rating: 4
1 korisnik je pripremio ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
brašno, jaja, voda, šećer, so, kvasac u prahu

Sastojci

šolja vode
1 1/2 kašičica kvasca u prahu
2 1/2 šolje brašna
žumance
kašičica šećera
kašičica soli
kašika vode

Priprema

1. Razmutite kvasac u mlakoj vodi i dodajte šećer, a zatim sačekajte malo da nadođe.

2. Pomešajte brašno i so i zatim dodajte smesu sa kvascem i dobro zamesite testo. Testo prekrijte i ostavite da narasta oko pola sata.

3. Testo prebacite na pobrašnjenu površinu i podelite na dva dela, a zatim oblikujte duguljaste vekne, bagete. Ukoliko želite manje vekne za sendvič, podelite testo na više delova. Nožem izrežite nekoliko linija ukoso po širini. Prekrijte vekne i ostavite da narastaju na toplom oko 30 do 40 minuta, dok se ne udvostruče.

4. Rernu zagrejte na 190 C. Umutite žumance i pomešajte sa kašikom vode i time premažite vekne. Pecite bagete u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...