Trešnja

Plod drveta Prunus avium. Ovo voće je bogato vitaminima i mineralima i antioksidansima koji štite organizam uništavajuci štetne slobodne radikale, prehrambenim vlaknima. Plodovi mogu biti crveni ili žuti i sadrže visok procenat vode.

Trešnje su vrlo korisno voće jer imaju mnogo korisnih hranljivih sastojaka a ne sadrži holesterol. Osim što se jedu sveže, koriste se i u  pripremi voćnih salata, pita, kolača i torti, ali i za pripremu sosova za meso i pečenja.

Trešnje sadrže vitamine C, B i A, bioflavonoide, elagičnu kiselinu, antocijanin, melatonin. Ovi sastojci pomažu u borbi protiv raka, u prevenciji srčanih bolesti, ublažavaju bolove uzrokovane artritisom i gihtom, te glavobolju, ublažavaju simptome povezane sa fibromijalgičnim sindromom. Trešnje pomažu da nam tijelo proizvodi melatonin na siguran i zdrav način, te poboljšavaju fiziološke i mentalne funkcije.

Inicijalizacija u toku...

Trešnja - recepti

Inicijalizacija u toku...