Trapist

Polutvrdi kravlji sir koji sadrži 35% masti.

Ime je dobio po čuvenom samostanu "La Trappe" u Francuskoj i monasima koji su ga proizvodili.

Ima glatku teksturu s malo rupica, a prodaje se u obliku kolutova težine do 3 kg.

Koristi se u sendvičima, za gratiniranje, u sosovima i salatama.

Pročitajte tekst: Koji sir volite?

Pročitajte tekst: Francuska kuhinja

Inicijalizacija u toku...

Trapist - recepti

Predjela i salate

Gurmanska projara sa ajvarom na seljački način
Pite i slana testa

Gurmanska projara sa ajvarom na seljački način

Ova projara je pravi spektakl za gurmanska nepca, probajte je obavezno ...

Složenac od starog hleba i tikvica
Pite i slana testa

Složenac od starog hleba i tikvica

Fenomenalna ideja ukoliko volite jela s tikvicama a imate viška starog hleba. ...

Glavno jelo

Musaka od povrća sa slaninom
Meso

Musaka od povrća sa slaninom

Obogatite trpezu sa još jednim ukusnim gurmanskim jelom! ...

Uštipci sa kuvanim pilećim mesom
Meso

Uštipci sa kuvanim pilećim mesom

Uštipke možete napraviti kao glavno jelo uz sos ili kao toplo ili hladno predelo. ...

Pileći rolat sa šampinjonima
Meso

Pileći rolat sa šampinjonima

Piletina i šampinjoni su idealan spoj. ...

Inicijalizacija u toku...