Pelat

Crveni i žuti jajasti paradajz jedar je i čvrst bez mnogo semenki. Odličan je kao ukras na picama, zapečenim jelima, tanjirima sa zakuskom. Ipak, najviše ga vole Italijani za pravljenje sosova, pa se prodaju i konzervirani.

Pogledajte i druge vrste paradajza.

Inicijalizacija u toku...

Pelat - recepti

Glavno jelo

Lažne lazanje od tikvica
Meso

Lažne lazanje od tikvica

Izuzetno ukusno jelo s tikvicama, mesom i sirom. ...

Piletina u paradajz sosu sa parmezanom
Meso

Piletina u paradajz sosu sa parmezanom

Zapečena piletina u pikantnom sosu od paradajza prekrivena mocarelom i parmezanom. ...

Pilav s paradajzom
Povrće

Pilav s paradajzom

Dodatkom origana i bosiljka možete dati mediteranski šmek ovom jelu. ...

Italijanski paradajz sos
Sosovi

Italijanski paradajz sos

Sos po receptu italijanskih majstora kulinarstva ...

Pasta

Lazanje s piletinom

Lazanje s piletinom

Kremasta i sočna lazanja sa pilećim mesom za pravi gastronomski užitak. ...

Supe i čorbe

Jednostavni minestrone

Jednostavni minestrone

Poseban ukus ovoj zdravoj supi daje propržena panceta. ...

Pileći paprikaš

Pileći paprikaš

Umesto krompira možete dodati nokle ili testeninu. ...

Inicijalizacija u toku...