Čaj

Napitak dobijen kuvanjem suvog lišća biljke čajevca (Camellia sinensis). Čajeve delimo u četiri glavne grupe: crni (fermentisani), zeleni (nefermentisani), beli i tzv. oolong čajevi (delimično fermentisani). Na svetsko tržište ovi čajevi dolaze sa afričkih, indijskih i indonezijskih plantaža ili zemalja Dalekog istoka (Kina i Japan). Čajevi mogu biti pakovani u rinfuzu ili u kesicama, a postoje i gotovi napici.

Biljni čajevi koji ne sadrže čajevac su napici dobijeni kuvanjem suvog lišća, stabljike ili korena nekih lekovitih biljaka (nana, kamilica, kopriva...) i oni imaju lekovita svojstva.

Pročitajte tekst: "Mača" ili mleveni zeleni čaj

Inicijalizacija u toku...

Čaj - recepti

Napici

Domaći ledeni čaj (bez kuvanja)

Domaći ledeni čaj (bez kuvanja)

Nije potrebno prokuvati vodu da biste uživali u aromatičnim ukusima omiljenog čaja ...

Ledeni čaj od kajsija

Ledeni čaj od kajsija

Tonik i voćne kocke leda daju ovom čaju egzotičnu notu. ...

Poslastice

Sladoled od zelenog čaja
Kremaste poslastice

Sladoled od zelenog čaja

Jednostavnim dodavanjem ovog čaja u sladoled dobijate potpuno drugi doživljaj. ...

Inicijalizacija u toku...