Bakine krofne

Još jedna verzija neodoljive poslastice.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
brašno, ulje, šećer, jaja, mleko, kvasac
Tip recepta:

Sastojci

750 g brašna
1 dl ulja
4 kašike šećera
jaje
žumance
1/2 l mleka
svež kvasac, 40 g
malo soli
prah šećer
kesica vanilin šećera
ulje za prženje  

Priprema

1. Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.

2. Dok raste umutite jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom.

3. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.

4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.

6. Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer. 

Aktuelno