Ukusan, mirisan i zdrav domaći hleb bez kvasca od tamnog brašna (RECEPT)

Želite zdrav, dijetalan hleb? Evo recepta za vas.

Ovaj hleb naša blogerka Dušica rado pravi jer je podseća na neverovatnu priču, kako je došla do njegovog recepta a koju će podeliti i sa vama.

"Vratila sam se kući sa nekog sastanka u ne baš najboljem raspoloženju, napolju je padala jaka kiša, jedan od onih dana kada samo želite da se zavučete pod topli prekrivač. Za mene to nije bila opcija u tom trenutku, tražila sam nešto da razgali, da povratim snagu i raspoloženje. Odlučih da ispečem hleb, moj suprug i ja jedemo samo domaći koji mesim. Kuća miriše na dom kada zamiriše na hleb zato ga rado pečem.

Pogledajte i Brzo i lako: Domaći hleb koji se ne mesi (VIDEO)

Uzela sam kesicu sa brašnom koju sam kupila nekoliko dana ranije, onako nehajno sam je pokupila sa police u supermarketu. Dok sam otvarala kesicu, okrenula sam poleđinu i na etiketi ugledala natpis “Dušičin domaći hleb”. Naravno, prvo sam bila u neverici a onda sam sa ushićenjem pohitala da umesim taj hleb i da podelim priču sa prijateljima. Ono tmurno raspoloženje odmah me napustilo", završava dušica svoju priču.

Pređimo na recept.

Dušičin domaći hleb:

4 šoljice brašna

3 šoljice kisele vode

1 kesica praška za pecivo

so 1 kašičica

2 kašike ulja, maslinovo je preporuka

Sve sastojke pomešajte, najpre suve, zatim dodajte tečne i prespite u nauljenu vatrostalnu činiju. Ne brinite ako testo bude ređe, tako treba.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: lilitredheadpearl.com

Inicijalizacija u toku...