Tradicionalni recept: Bosanska razljevuša od tikvica

Ako želite da pripremite nešto drugačije ovo je recept za vas.

Otopljeni kajmak odozgo učiniće da još više uživate u svakom zalogaju, piše stil.kurir.rs

Sastojci:

2 jaja

3 kašike brašna

3 kašike kukuruznog brašna

kesica praška za pecivo

500 ml kiselog mleka

2 kašike ulja

1 tikvica

malo soli

kajmak za premazivanje

Pogledajte i Pita zeljanica bez kora po bakinom receptu (VIDEO)

Priprema:

Prvo operite, oljuštite i iseckajte tikvicu na kockice i ostavite sa strane da se ocedi višak vode.

Za to vreme, u činiji umutite jaja sa kiselim mlekom i 2 kašike ulja. Dodajte brašno i prašak za pecivo, dobro sjedinite tako da dobijete jednoličnu smesu, pa dodajte oceđene komadiće tikvice.

Testo sipajte u uljem podmazan i ugrejan pleh, pa pecite na 200 stepeni oko pola sata. Ako volite krckavije testo, pred sam kraj pečenja (oko 5-7 minuta) pojačajte rernu na 250 stepeni.

Čim izvadite, dok je još vrela, razljevušu premažite kajmakom. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Inicijalizacija u toku...