Sočna, ukusna i ne peče se: Slana torta sa tost hlebom spremna za 30 minuta

Slane torte idealne su kao predjelo, kao prilogu uz ručak ili, što da ne, kao doručak!

Otkrivamo vam brz i lak recept za pripremu slane torte bez pečenja kora. Umesto kora tu je tost hleb i specijalni namaz koji sve čini sočnim i ukusnim.

President Somborska se pravi od prvoklasnog kravljeg mleka sa vojvođanskih pašnjaka i vodeći je brend sireva na tržištu Srbije.

President Somborska savršeno pristaje brojnim salatama, poput šopske, srpske ili grčke salate, pošto punoća ukusa ovog sira i fina mlečna nota idealno dopunjuju sveže povrće, poput paradajza, krastavca, paprike, čineći ove izvanredne salate idealnim dodatkom svake trpeze ili savršeno izbalansiranim samostalnim obrokom, najpopularnijim tokom letnjih meseci!

Već dugo godina omiljeni beli sir President Somborska, prepoznatljivog ukusa od sada postoji i kao namaz!

Svi ljubitelji Somborske će sigurno biti oduševljeni jer će sada svoj omiljeni sir, prepoznatljivog ukusa, moći da koriste i za druge prilike korišćenja.

President Somborska Namaz ima prepoznatljivu kremastu teksturu, idealnu slanoću i belu boju.

Idealan je za pripremu sendviča, jer predstavlja savršenu podlogu za hleb.A ako volite da eksperimentišete, dodajte President Somborsku Namaz u svoje omiljeno povrće i začinsko bilje i pripremite originalne brze zalogaje.

Recept za slanu tortu

Sastojci:

- 3 pakovanja tost hleba

- 250 g President Somborska Namaza

- 600g kisele pavlake

- 350 g majoneza

- 200 g šunke

- 200 g kačkavalja

- 8 jaja - 5 u recept, 3 kao dekoracija

- kiseli krastavci

- mirođija ili origano

Priprema:

Uzmite tost hleb i odstranite korice tako da dobijete jedan savršen kvadratić od sredine hleba. Za prvu koru biće vam potrebno 12 kvadratića. Stavite na tacnu.

Pavlaku i majonez pomešajte u jednoj činiji i dodajte začin po izboru npr.mirođiju ili origano. Tom smesom premažite koru. Kada je to gotovo ređajte šnite šunke.

Zatim uzmite ponovo kvadratiće tost hleba i samo jednu stranu mažite premazom od pavlake i majoneza koju ćete okrenuti namazanom stranom na dole, a gornju stranu premažite President Somborska Namazom. Preko toga pospite rendana jaja.

Zatim ponovo tost hleb mažemo filom i okrećemo namazanu stranu preko jaja. Na gornju stranu ponovo namažite President Somborska Namaz, pa naređajte šunku (možete i 2 reda šunke da bude bogatije).

Celu tortu premažite preostalim filom sa svih strana i dekorišite rendanim kačkavaljem, kiselim krastavčićima, kuvanim jajima, ili povrćem po želji. Tortu ostavite u frižideru preko noći. Prijatno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Inicijalizacija u toku...