Sitni kolači koji se ne peku (RECEPTI)

Ukoliko želite kolače koji se brzo pripremaju, ne peku se i veoma su ukusni, pogledajte ove odlične recepte.

Kada nemate mnogo vremena za pripremu poslastica, a želite da obradujete ukućane ili goste ukusnim slatkišima, najbolje rešenje su kolači koji se ne peku.

Pored toga što se brzo pripremaju, ovi kolači ne zahtevaju posebno kulinarsko umeće, pa su idelani i za manje iskusne domaćice.

Za vas smo pripremili nekoliko jednostavnih i ukusnih recepata, koji će oduševiti sve sladokusce.

Sočne čokoladne bombice

Sastojci:

jajeta

250 g šećera

250 g rendane gorke čokolade

prstohvat soli

1/2 kašičice začina za medenjake

kesica instant glazure od čokolade (100 g)

125 g šećera u prahu

4 kašike seckanih badema

Priprema:

1. Odvojiti žumance od belanaca.Žumanca kremasto umutiti sa polovinom šećera, pa dodati rendanu čokoladu, preostali šećer, so i začin za medenjake.Belance umutiti u vazdušast sneg, te spojiti sa kremom od žumanaca.

2. Zagrejati rernu na 160 stepeni.Pleh za pečenje krofnica (sa udubljenjima) dobro podmazati ili, pak, u svako udubljenje staviti po jednu korpicu od pek papira. Kašikom vaditi masu, puneći njome udubljenja na plehu. Krofnice peći oko pola sata, a potom ih ostaviti da se ohlade.

3. Rastopiti glazuru od čokolade.Dodati šećera u prahu i kašiku vode, kuvati dok se ne zgusne i njome preliti krofnice u debelom sloju. Polovinu krofnica ukrasiti rastopljenom glazurom od bele čokolade, a drugu polovinu seckanim bademom.

Košnice

Sastojci:

1 dl vode

350 g šećera

150 g mlevenih oraha

150 g mlevenog posnog keksa

125 g biljnog margarina

60 g crne čokolade

2 kesice vanilin šećera

šećer u prahu

kašika ruma

50 g suvog grožđa

Priprema:

1. Suvo grožđe očistite i prelijte rumom. Skuvajte sirup od vode, šećera i vanilin šećera, sklonite sa vatre i umešajte orahe, keks i margarin.

2. Masi dodajte 60 g omekšale čokolade i suvog grožđa s rumom, pa dobro izmešajte. Modlu za košnice iznutra pospite šećerom u prahu i napunite masom. Ohlađene kolačiće istresite na tacnu posutu šećerom u prahu. Kad potrošite sav materijal, svaku košnicu delimično prelijte otopljenom čokoladom ili šećerom u prahu.

Rum bombice

Sastojci:

250 g margarina

250 g šećera u prahu

250 g mlevenog Plazma keksa

100 g mlevenih oraha

2 kašike ruma

100 g suvog grožđa

100 g čokolade

Priprema:

1. Umutite margarin i šećer u prahu pa dodajte keks, orahe i rum.

2. Od mase pravite bombice i u svaku stavite zrno suvog grožđa.

3. Stavite ih u papirne korpice i prelijte rastopljenom čokoladom.

Kuglice od ratluka

Sastojci:

500 g ratluka

200 g šećera u prahu

100 g crne čokolade

limun

200 g kokosa

kesica čokoladnih mrvica

Priprema:

1. Ratluk isitniti, dodati šećer u prahu i sok od jednog limuna. Umesiti smesu i dodati 150 g kokosa i narendanu čokoladu, pa još jednom premesiti. Kvasiti ruke i praviti kuglice. 

2. Pola uvaljati u kokosovo brašno, a pola u čokoladne mrvice.

Rafaelo kuglice

Sastojci:

250 g šećera

400 g mleka u prahu

200 g putera

200 g kokosovog brašna

100 g lešnika

2 dl vode

Priprema:

1. Prokuvati šećer vodom.

2. Skloniti sa vatre i postepeno dodavati mleko i puter. 

3. Kad se smesa dobro ohladi praviti kuglice, stavljati po jedan lešnik u svaku kuglicu i uvaljati ih u kokos.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Inicijalizacija u toku...